WINTERBANDEN

WAT IS EEN WINTERBAND?

Rubber wordt bij lagere temperaturen harder. Daardoor verliezen zomerbanden bij kou de optimale grip op het wegdek. Winterbanden hebben een zachtere rubbersamenstelling en bovendien een ander profiel. Met name onder winterse omstandigheden bij sneeuw en sneeuwmodder presteren winterbanden veel beter dan zomerbanden.

Winterbanden zijn dan ook gemaakt van een zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden en hebben een grote hoeveelheid lamellen in het profiel. Een indicatie voor wintereigenschappen van een band is het sneeuwvlok symbool.

OPSLAG EN STALLING WINTERBANDEN EN ZOMERBANDEN

Monteert u winterbanden, dan bent u automatisch op zoek naar opslag voor uw zomerbanden. En uiteraard ook omgekeerd wanneer u tijdens de lente- en zomermaanden opslag voor uw winterbanden nodig hebt.

Vakgarage Zander biedt u een betrouwbare opslag voor uw banden

NIEUWE BANDEN

Koopt u nieuwe winterbanden of zomerbanden bij Garage Zander, dan koopt u ze niet alleen tegen een voordelige prijs, maar de banden worden ook direct gemonteerd. Uw zomerbanden laat u dan bij Garage Zander achter, die er keurig op past tot u in het voorjaar de zomerbanden weer laat monteren. En dan kunt u weer gebruik maken van de opslag winterbanden.

Ook wanneer u geen nieuwe banden koopt bij Garage Zander kunt u gebruik maken van de opslag.

Neem voor meer informatie contact met ons op.